Samenspel-orkesten


Mooj-orkest

Het Mooj-orkest is het eerste samenspelorkest, waar je als beginnende muzikant in terecht komt. In het verleden werd hier ook de naam ‘Pieporkest’ aangegeven. ‘Piep’, omdat het vaak de jongste leerlingen betreft, die hier aan deelnemen. Maar misschien ook wel, omdat er in het begin wat vaker dan bij de andere samenspelorkest een verdwaalde piep valt te horen.

Toekomstmuziek

Toekomstmuziek is het samenspelorkest bedoeld voor leerlingen, die ongeveer 1 jaar les hebben gehad van een muziekdocent. Het orkest staat onder leiding van Rianne Boone en repeteert iedere week op donderdag van 18.30  tot 19.15 uur in gemeenschapshuis De Kei in Reusel. Rianne speelt zelf trompet. Toekomstmuziek treedt door het jaar heen ongeveer 6 keer op bij bijvoorbeeld het nieuwjaarsconcert van een van de muziekverenigingen uit de gemeente, in een supermarkt of zomaar ergens buiten als het lekker weer is.

LOCOS  

LOCOS (Leerlingen Orkest Concordia Omnia Sirena) is bedoeld voor leerlingen, die hun A-diploma hebben behaald. In dit orkest worden al weer iets moeilijkere muziekstukken gespeeld dan bij Toekomstmuziek. Het leerlingenorkest is op dit moment samengevoegd met Toekomstmuziek  

Slagwerkgroep

De slagwerkgroep bestaat uit slagwerkleerlingen, die iedere week samen muziek maken in De Bijenkorf in Hooge Mierde. Het orkest repeteert iedere dinsdag van  onder leiding van Angela Aarts. Angela speelt (bijna) alle instrumenten, die je kunt verzinnen

Doorstroom naar de grote orkesten 

Nadat je de samenspelorkesten hebt doorlopen ben je klaar om bij een van de grote orkesten uit de gemeente aan te sluiten. Vaak ben je dan al lid van een van de verenigingen, omdat je dan van hen een instrument in bruikleen hebt gekregen. Die vereniging verwelkomt je als nieuwe muzikant! Heb je zelf een instrument aangeschaft en ben je nog geen lid van een vereniging, dan kun je natuurlijk zelf kiezen waar je het liefste in een orkest gaat spelen.