๐๐ผ๐ธ๐ฒ๐ป ๐บ๐ฒ๐ ๐ฎ๐น๐ฐ๐ผ๐ต๐ผ๐น๐๐ฟ๐ถ๐ท๐ฒ ๐ฑ๐ฟ๐ฎ๐ป๐ธ๐ฒ๐ป
Waarom ook niet! Een fles wijn door een stoofpotje geeft toch ook extra smaak? Als hobbykok experimenteer ik sowieso graag met gerechten. Deze keer maakte ik een Oosterse Pad Thai met Dzjing Classic, een alcoholvrije gemberdrank.
INGREDIรNTEN:
(Voor 6 personen)
50 ml Dzjing Classic
250 gram rijstnoedels
600 gram kipfilet of kippendijfilet in stukjes
200 gram taugรฉ
1 bosje lente ui (ca. 5-6 stuks)
3 eiwitten
2 paprikaโs
150 gram julienne wortel
3 tenen knoflook
4-5 handjes ongezouten pindaโs
1 grote ui
1 limoen (garnering)
Sap van 1 limoen
4 el ketchup
2 el basterd suiker
3 el vissaus
1,5 el pindakaas
1 el sojasaus
Olijfolie
BEREIDINGSWIJZE
Maak de saus door 50 ml Dzjing Classic, ketchup, vissaus, basterdsuiker, pindakaas, sojasaus, geperste knoflook en limoensap samen te voegen in een hoge maatbeker. Meng goed door met een garde. Marineer de kip in ongeveer de helft van dit mengsel en zet apart.
Gaar de rijstnoedels volgens de verpakking in kokend water. Spoel koud af en zet apart.
Snijdt de lente-ui in schuine plakjes, snij de ui in reepjes, de paprika in reepjes en dan nog een keer doormidden. Doe twee handjes ongezouten pindaโs in de keukenmachine en puls deze heel fijn tot een soort crumble. (Laat de keukenmachine niet te lang draaien, omdat je dan een pasta krijgt). Doe de andere twee handjes ongezouten pindaโs in een afsluitbaar zakje en sla erop met een keukenroller totdat ze grof gebroken zijn. Snijdt de limoen in plakjes.
Bak de kip in wat olijfolie. Haal de kip uit de pan, wikkel deze in aluminiumfolie en zet even weg.
Voeg eventueel nog wat olijfolie toe. Bak hierin de ui glazig, voeg de paprika toe en uiteindelijk het eiwit. Roer het geheel, zodat er een soort roerei ontstaat. Voeg de kip weer toe samen met de noedels. Voeg de saus toe naar smaak. Doe de bosui, wortel en taugรฉ erbij. Hou wat taugรฉ en bosui apart voor garnering.
Neem een mooi bord. Dresseer hier de Pad Thai op. Garneer met taugรฉ, bosui en grof gebroken pindaโs. Leg wat crumble van pinda aan de zijkanten en een paar schijfjes limoen erboven op. Eet smakelijk.