St. Stephanus Wandelroute


De Sint Stephanus wandelroutes zijn een initiatief van Dorpsraad Lage Mierde. Deze wandelroutes danken hun naam aan Sint Stephanus, de patroonheilige van de voormalige parochiekerk van Lage Mierde. Sint Stephanus is ook afgebeeld op het oude gemeentewapen. 

De routes maken weliswaar gebruik van het wandelnetwerk Brabant, maar zijn zodanig uitgewerkt dat inwoners en gasten van het dorp zich een beter beeld kunnen vormen van Lage Mierde en haar omgeving nu en in het verleden. De meerwaarde van het samenstellen van een of meerdere wandelroutes ligt dan ook in het gegeven dat natuur, kunst, cultuur en historie een prominente plaats innemen. Hierdoor wordt de schoonheid van het dorp met kunstwerken en karakteristieke plaatsen uitgelicht. 

De wandelingen starten op het Dorpsplein in Lage Mierde. Daar staat een verhalentafel met op het blad een afbeelding van alle routes en historisch kenmerkende elementen en wetenswaardigheden in de kern van het dorp. U kunt overigens ook starten met uw wandeling bij verschillende cafés, restaurants en campings in het dorp. Op deze plaatsen krijgt u het mapje met de wandelroutes gratis mee. Tenslotte kunt u het mapje ook krijgen bij het Toeristisch informatiepunt van gemeente Reusel-De Mierden.  

Er zijn de volgende routes:

-1- Monumenten en Landgoederen, 12,5 km (blauwe route)

-2- Dorp en Buitengebied, 10 km (rode route)

-3- Raamsloop, 3 km (groene route en rolstoelvriendelijk)