25 jaar Reusel-De Mierden

Details

Zaterdag 1 oktober 2022 van 11:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Kerkplein 3, Reusel

Zaterdag 1 oktober viert gemeente Reusel- De Mierden het 25 jarig bestaan.
 Samen door de kernen, met de huifkar, op de (duo) fiets, te voet of met de auto. Tussen 11:00 en 19:00 uur. Neem de tijd, maar denk eraan dat de tijd vliegt als u plezier heeft en wilt toch niets missen.

Er zullen de hele dag huifkarren tussen de diverse kerkdorpen rijden, de opstapplaatsen van de huifkarren: Myrthaplein Hooge Mierde, Drieske Hulsel, sportpark de Den Daalacker Lage Mierde, Kerkplein Reusel. Route is ongeveer 19 km en is bewegwijzerd. In de dorpen zijn korte wandelroutes.

Diverse activiteiten in de dorpen:

In Lage Mierde festiviteiten op het gildeterrein, met muziek vanaf de speciale podiumtrailer.
Sport en spel met “de guld” en tennisvereniging Twisselt.
 Kermis van Hulsel, waar voor de jongste jeugd vrijkaartjes verkrijgbaar zijn.  Uiteraard zolang de voorraad strekt en met een maximum van 4 per persoon. De band Nitro treed op in 't Drieske.

Hooge Mierde heeft een feesttent en muziek op het Myrthaplein, diverse kraampjes, Oud Hollandse spellen, speciaal voor de kinderen is er een luchtkussen, maar ook kun je meespelen met korfbalvereniging DDW en handboogvereniging Taxandriers.

In Reusel op de dorpsroute zie je de tijdkijkertjes, deze laten zien hoe Reusel er uitzag in vroegere tijden. Bij de Heemkamer, in het gemeentehuis, is expositie/tentoonstelling "25 jaar Reusel-De Mierden" ingericht.
 Vrijwilligers staan klaar met duofietsen om het rondje Reusel mee te fietsen, een leuke manier om kennis te maken met dit geweldig initiatief. Evenals de mogelijkheid om als een visueel beperkt persoon te ervaren hoe het is achter op een tandem mee te fietsen.

Voor zowel jong als oud is er van alles te doen, te bezoeken en te ervaren. Dus: loop, (duo)fiets of stap in de huifkar om dit alles ervaren.

Op vrijdag 30 september van 19:30-22:30 uur Teenage Dance Experience in de Schakel in Hooge Mierde, met DJ Tyme en gast DJ Souza voor de jeugd van 12 t/m 17 jaar, trappen we het feestweekend af.

Tot ziens in Reusel-De Mierden

 

 

Dorp
Hooge Mierde, Hulsel, Lage Mierde, Reusel

Over de organisator

Petra Lauwers
Op zoek naar informatie, fiets- wandel-, ruiterroutes, knooppuntenkaarten, streekproducten, cadeautjes zoals producten met skyline van de dorpen of een cadeaubon vind je hier!... Lees meer