De opvang

Naar pagina

Onze visie

Naar pagina

Onze werkwijze

Naar pagina

Kiki de beer

Naar pagina
Jaqueline

Over mij

Wie ben ik?

Mijn loopbaan ben ik begonnen bij een familiebedrijf. Hier heb ik de kans gekregen om te ontdekken waar mijn sterke kanten liggen. Sinds 1998 werkte ik afwisselend in de financiële sector, (gehandicapten/ouderen) zorg en kinderopvang, zowel als medewerker en leidinggevende. Tijdens mijn werk heb ik ervaren dat mijn hart ligt bij het werken met kinderen en heb ik besloten hiermee verder te gaan en me hierin te specialiseren. Inmiddels ben ik in het bezit van mijn diploma Kindercoach en Cognitief Gedragstherapeute. In 2007 ben ik gestart vanuit de visie dat opvang als een ‘tweede thuis’ mag voelen, een rustpunt voor kinderen in een al maar bewegende wereld. Nu zijn onze eigen kinderen groter, gaan steeds meer hun eigen weg, maar ligt mijn hart qua werk nog steeds bij jonge kinderen. Ik vind het bijzonder dat ik als gastouder een stukje kan en mag bijdragen in de ontwikkeling van een kind. Mijn kennis houd ik bij door regelmatig cursussen en trainingen te volgen.

Tijdens mijn studie SPH ontdekte ik door te werken met een handpop, dat kinderen veel vrijer communiceren tegen een pop. De pop kwam heel vertrouwd over en uiteindelijk werden er hele gesprekken in gang gezet. Ik was erg verrast over het resultaat dat ik had door te werken met mijn handpop. De pop is een personage en spreekt tot verbeelding van ieder kind. Ik ontdekte wanneer kinderen haar zagen, zij direct dol op haar waren en hoe gemakkelijk kinderen zich openstelden voor de pop. Vanaf het eerste moment werd ze direct opgenomen in de groep en moest van de kinderen met allerlei activiteiten meedoen. De pop moest mee doen met eten en drinken, naar bed om haar middagdutje te doen en als ze wakker was deed zij mee met spelletjes en werden er vragen gesteld aan de pop. Zonder dat ik er erg in had werd de pop meegenomen in de fantasiebeleving van een kind. Hierdoor raakte ik zelf ook enthousiast en gefascineerd door de meerwaarde die de pop biedt in het stimuleren van de sociaal-emotionele vaardigheden. Ik zie de pop als een hulpmiddel bij het stimuleren en het oefenen van alle competenties die op een hele speelse wijze tot stand komen.

Mijn visie op kinderen en opvang

Opvoeden is kijken en luisteren naar wat kinderen beweegt en bezighoudt. Door hierop in te spelen bieden we een vertrouwde omgeving met ruimte, structuur en mogelijkheden. Zo kan ieder kind op onderzoek uit en de wereld ontdekken. Zo leert een kind uiting geven aan de ervaringen en belevingen die het opdoet.

Ik bied een opvoedklimaat waarin kinderen hun persoonlijke en sociale competities kunnen ontwikkelen, zich normen en waarden eigen maken en zich veilig voelen. Hierdoor kunnen kinderen zich ontwikkelen tot evenwichtige mensen, met respect voor zichzelf en anderen, met vertrouwen in eigen kunnen, sociaal vaardig en creatief in uitingen en oplossingen.
  

Contact
Kerkstraat 2a
5095 AE Hooge Mierde
Nummers

Kamer van Koophandel (KvK): 32146804
Landelijk register kinderopvang:  221913373

© Copyright 2023 Yelomi - Alle rechten voorbehouden 

 

Webdesign: Layouthouse