REUSEL SPORT in de VURSTELLING bij de Heemkamer in Reusel

Reusel Sport/CoTrans

Details

Woensdag 22 februari 2023 tussen 13:00 en 17:00
Over 3 weken
Kerkplein 3, Reusel
Terugkerende
Maandelijks op de laatste woensdag tot en met 26 april 2023

Heem-Kun-De-Nie-Zonder-Bal

Een bal gaat op de stip, een fluitsignaal klinkt, een wedstrijd gaat beginnen. Het klinkt zo simpel maar alvorens het sportief ritueel daadwerkelijk start zijn er al heel wat handelingen aan vooraf gegaan. Zo ook in Reusel: de spelers staan op het veld in keurig gewassen tenue, spoedig doordrenkt met modder, gras en zweet. Dat thuis het boeltje kraakhelder en gevouwen op orde is gebracht speelt verder geen rol bij de voetbalfanaten. Man, vrouw, jong of oud maakt in dit geval geen verschil. Het spel wordt gespeeld, de spanning stijgt, er wordt geroepen, gefloten en het publiek deelt “aachter d’n draod” de emotie en joelt soms boven het fluitsignaal uit. 

Een persoon in het zwart gekleed, gewapend met fluit en gekleurde kaarten, bijgestaan door zijn assistenten, beweegt mee met de bal. Al met al 25 man op een veld met lijnen en daaromheen ook nog minstens zoveel aan reserves, trainers, coaches, verzorgers, beste stuurlui, enz. enz. 

Hier omschreven betreft het nog maar één wedstijd en dan te bedenken dat er bij Reusel Sport vele honderden spelers wekelijks vele uren bezig zijn met deze tak van sport. Daarbij opgeteld het aantal mensen dat inspanning levert om de zaak zowel financieel als sportief draaiende te houden betekent een enorme invloed op onze leefomgeving. 

In het gezin, op school, in de kroeg, op het werk, het gesprek gaat over voetbal en je weet wel hoe dat gaat. Over onze eigen leefomgeving wil HWR, Heemkunde Werkgroep Reusel, kennis vergaren en richt zich daarbij zowel op het heden als het verleden. Stel je voor, een dorp zonder voetbal! Niet mogelijk, en dat is precies de reden om Reusel Sport en het voetbal in Reusel de mogelijkheid te bieden zich te presenteren in een andere omgeving dan hun sportpark. 

Het gaat hier niet zozeer om de uitslagen en het aantal penalty’s, maar meer om het hele randgebeuren en de daar uit voortvloeiende gebeurtenissen. HWR heeft daarvoor “de VURSTELLING” ter beschikking gesteld om Reusel Sport ten toon te stellen. De hele geschiedenis vind je bij Voetbal in Reusel in woord en beeld, inclusief de smeuïge verhalen, prachtige foto’s, prijzen, vlaggen, bekers, medailles, sponsoractiviteiten, openluchtbal, helden van weleer en van kasboek tot gouden schoen. 

Verzorgd door een aantal club-fanaten die voor elke vereniging zo onmisbaar zijn in onze gemeenschap. En last but not least, ook de bibliotheek zorgt voor de nodige bijdrage met voetbal-literatuur, voor alle leeftijden, door het extra onder de aandacht te brengen.

Komt dat zien want: Zonder Heem-Kunde-Nie, mèr Voetbal-Ok-Nie!

  • Vanaf heden ben je welkom tot medio April 2023  
  • Entree: gratis
  • Locatie: Heemkamer in gemeentehuis ingang bibliotheek. 
  • Openingstijden bibliotheek maandag tot en met donderdag van 13.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van10.00 tot 12.30 uur
  • Tijdens heemkunde-ochtend op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur

Helaas biedt de huisvesting van HWR geen andere toegangstijden in avond of weekend.

Dorp
Hooge Mierde, Hulsel, Lage Mierde, Reusel

Anderen uitnodigen

Wil je dat nog meer mensen meedoen? Nodig ze uit!
Print uitnodiging

Over de organisator

Reusel Sport/CoTrans
Voetbal vereniging uit Reusel, met de kleuren Geel-Zwart is thuis op Sportpark 3 5541 PC- contactadres Julianaplein 30 5541 CT. Vere...... Lees meer