Lage Mierdse muziekavond met artiesten uit Lage Mierde zoals Omnia, Gewoon doen, Klein akkoord, Art of Noise en als rode draad Willton.

Willton

Details

Vrijdag 24 maart 2023 van 20:00 tot 23:59 uur
Afgelopen
De Houtert 6, Lage Mierde

Omnia                                                                                                             

Orkest Omnia bestaat uit een twintigtal gedreven muzikanten. De belangrijkste punten bij Omnia zijn muziek, enthousiasme, saamhorigheid en respect. Het orkest speelt populaire muziek in diverse stijlen waarbij elk instrument welkom is. Het repertoire bestaat o.a. uit Rock, Pop, Swing en varianten hierop. Omnia heeft een uniek concept en uit de vele spontane reacties van publiek en de groei van het ledenaantal blijkt dat hier vraag naar is. Dit maakt Omnia uniek en kan rekenen op belangstelling van andere orkesten. Samen met dirigent Vera Hofman heeft orkest Omnia een duidelijk doel voor ogen: samen met elkaar, publiek én orkest, onvergetelijke momenten creëren. 

Gewoon doen

Gewoon Doen zijn vrienden uit Lage Mierde die de gewone dingen in het leven bezingen. Gewoon Doen wil verbinden en samen komen. Samen het leven vieren. Liedjes met een lach en een traan. Muziek lenen ze van anderen en teksten schrijven ze altijd zelf. In Lage Mierde zoeken ze elk jaar naar een plek en gelegenheid om samen met  anderen muziek en plezier te maken. Ineke, Jeanne, Erik en Jack willen jullie graag laten genieten!

Klein akkoord

Koor Klein Akkoord   uit  Lage Mierde.                                                                                                                     Klein Akkoord is een gemengd koor met ongeveer 40 leden.  Het bestaat al bijna 50 jaar en is destijds begonnen als jeugdkoor. Enkele leden zijn er al vanaf het eerste uur en de laatste 10 jaar zijn ook diverse nieuwe leden uit omliggende dorpen komen zingen bij ons koor. Anja van Lierop is onze en enthousiaste en kundige dirigent die regelmatig zelf arrangementen schrijft van mooie nummers die andere koren nog niet zingen. Ons repertoire omvat zowel moderne Nederlandstalige  liederen als Engelse pop- en dance nummers. Ook met enkele Gospelnummers houden we de schwung erin. Deze zomer gaan we zingen bij Valkenswaard Volkoren en soms zingen we op een fair en luisteren ook  enkele keren per jaar een dienst in de kerk op. Onze wekelijkse repetitieavond is op de maandag in ons clubhuis de Ster. We streven ernaar om in een gezellige omgeving kwaliteitsvolle muziek te laten horen.

Art of Noise

Hoi, Wij zijn Tuur, Finn, Marijn, Kay, Cas, (Sander?) en Tyche. Samen vormen wij de band Art of Noise. We spelen voornamelijk pop en rock nummers. We vinden het leuk om op verschillende evenementen te spelen. We zijn ontstaan in groep 7e van de basisschool (2017) met 6 jongens. Nu spelen we ondertussen al een tijdje met 5 jongens en een Zangeres. De band is eigenlijk echt ontstaan door een organisatie die meer bandjes wou opzetten (NVO), ze kwamen in de klas en toen vroegen ze of er mensen waren die een instrument Speelden en/of die mensen een bandje wilden vormen. Daaruit zijn wij ontstaan. Eerst heten we de Sixspekjes, maar ondertussen zijn we allemaal blij met onze nieuwe naam Art of Noise.

WillTon

Willton was een muzikaal vriendenclubje uit Reusel welk ontstaan is in het jaar 1975 in het jeugdcentrum van Reusel “t, Schuurke” of wel “den Aida” genoemd. De bezetting bestond toen uit Wil van Dijsseldonk, Wil van Limpt en Ton Lavrijsen, waar ook de naam aan ontleend is, die al muziek maakten bij de Reuselse formatie Noise. Het repertoire bestond voornamelijk uit de jaren 70 muziek geïnspireerd door het Woodstock festival uit de flower power periode. Alle muziek werd akoestisch gebracht met gitaar, mondharmonica en zang. In het repertoire waren nummers opgenomen van o,a  Neil Young, Crosby, Stills, Nash and Young, Eagles, Rolling Stones e.d. Willton was geen lang leven beschoren maar is altijd wel in het achterhoofd van Wil van Dijsseldonk blijven hangen. Wil is dan ook diegene geweest die Willton weer bij elkaar heeft gebracht, wat deels gelukt is. Zo heeft Wil van Limpt door zijn drukke werkzame geen tijd gevonden om bij ons aan te sluiten, maar heeft wel beloofd dat zodra hij wat meer tijd krijgt hij alsnog bereid is om de oude tijden mee op te halen.

Willton bestaat momenteel uit:

  • Ankie Lepelaars               Piano, dwarsfluit en zang
  • Hans van de Pol               Akoestische gitaar, mondharmonica en zang
  • Wil van Dijsseldonk          Akoestische gitaar en zang
  • Ton Lavrijsen                    Percussie en zang


Dorp
Hooge Mierde, Hulsel, Lage Mierde, Reusel

Over de organisator

Willton
Akoestische muziek en organisatie Reuselse, Hooge- en Lage Mierdse muziekavonden.... Lees meer