Drugscriminaliteit herkennen? Ontmoet de Bijtende Bende!

Gemeente Reusel-De Mierden

Details

Donderdag 19 mei 2022 van 13:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Dorpsplein
Lage Mierde, Nederland

Drugscriminaliteit en de gevolgen hiervan zijn bijna dagelijks te vinden in het nieuws. Denk bijvoorbeeld aan hennepkwekerijen in woonwijken of een drugslab in het buitengebied. Het gebeurt hier en nu, óók in Reusel-De Mierden. Wist je dat drugscriminaliteit ook risico’s kent voor de omgeving? Zo is er door het illegaal gebruik van stroom of water kans op brand, ontploffing, water- of stankoverlast. En het dumpen van drugsafval heeft schadelijke gevolgen op het milieu.

Leer signalen herkennen

Kom langs bij de Bijtende Bende! Daar ga je zelf op zoek naar signalen van drugscriminaliteit en leer je het herkennen. Speur je mee? Kom dan op donderdag 19 mei tussen 13.00 en 17.00 uur langs op het Dorpsplein in Lage Mierde en maak kennis te met de Bijtende Bende!

Meld verdachte situaties

Bij het signaleren van (drugs)criminaliteit hebben we de ogen en oren van inwoners hard nodig. We komen allemaal regelmatig in aanraking met signalen. Door deze te herkennen en door te geven, kan belangrijke informatie worden achterhaald. Zie je iets verdachts? Geef je melding door aan de politie via www.politie.nl of 0900 - 8844. Je kunt ook anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800 - 7000

De Bijtende Bende is een initiatief van de politie, gemeente, Meld Misdaad Anoniem, provincie Noord-Brabant en Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland.

Dorp
Hooge Mierde, Hulsel, Lage Mierde, Reusel

Over de organisator

Gemeente Reusel-De Mierden
De gemeente Reusel-De Mierden ligt in De Kempen aan de grens met België en heeft als buurgemeenten Bladel en Hilvarenbeek. De gemeente be...... Lees meer