Geannuleerd! Webinar Jouri Schoemaker van Pieter Pot over circulaire economie

Bibliotheek De Kempen

Details

Woensdag 3 november 2021 van 20:00 tot 21:30 uur
Afgelopen

Jouri Schoemaker, oprichter van de eerste circulaire online supermarkt Piet Pot, geeft een webinar over circulaire economie bij Bibliotheek De Kempen op woensdag 3 november van 20.00 tot 21.30 uur.

 

Pieter Pot

Pieter Pot is de eerste verpakkingsvrije online supermarkt van Nederland. Ze bezorgen boodschappen in hervulbare statiegeldpotten. De lege potten kunnen weer ingeleverd worden en worden vervolgens opnieuw gevuld. Hun missie is om in 2021 al 1 miljoen verpakkingen te besparen met hun bezorgdienst. Op dit moment hebben ze al 10.000 klanten en is er zoveel animo dat ze een wachtlijst moeten hanteren. 

 

Circulaire economie

Een circulaire economie, ook wel kringloopeconomie genoemd, is een systeem waarin eindige grondstofvoorraden niet worden uitgeput. Ook worden reststoffen zo volledig mogelijk opnieuw ingezet in het systeem. Meer over dit systeem en andere voorbeelden in de lezing van Jouri. 

 

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.bibliotheekdekempen.nl. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. De webinar vindt plaats via ZOOM. Voor dit online platform is in principe geen installatie nodig, het werkt via je webbrowser. Bij aanmelding ontvang je op de dag zelf een aanmeldlink vanuit de Bibliotheek en bijgevoegd een instructie rondom het gebruik van ZOOM.

Dorp
Hooge Mierde, Hulsel, Lage Mierde, Reusel

Over de organisator

Bibliotheek De Kempen
Als lid van de Bibliotheek heb je toegang tot een uitgebreide collectie (kinder)boeken, e-books, luisterboeken, films en tijdschriften. M...... Lees meer